O Colognia press

Žijeme nejen v samolepkách zalepení už víc jak 27 let, během kterých jsme vyrostli v jednu z největších tiskáren v České republice s širokým sortimentem výrobků. Je tedy jasné, že už se jen tak neodlepíme.

Produkty

Portfolio našich produktů zahrnuje širokou škálu samolepicích etiket, flexibilní obaly, shrink sleeve obaly, potisk laminátů i speciální tisky z role na míru klientům.
Pro lepší orientaci můžete také využít inspirace na základě segmentově členěného portfolia.

Oborová řešení

Dodáváme své produkty v rámci širokého spektra zákazníků. Každé oborové řešení má svá specifika a speciální potřeby. Zkušenosti, získané za dobu existence tiskárny Colognia press, jsou naším jedinečným vkladem do profesionální spolupráce s mnoha různorodými klienty.

Technologie

Používáme nejlepší mašiny na světě, které obsluhují skuteční mistři svého řemesla. Na naší kvalitě je to vidět. 

CS EN DE
Zákaznická podpora +420 321 752 111
Instagram Facebook LinkedIn
Blog

Ať mluví etiketa! Využijme příběh materiálu | 2/7

Jak jsme si představili v minulém článku, existuje velké množství standardních materiálů s recyklovaným obsahem, které je možné využít na výrobu etiket. Co třeba nechat materiál mluvit za vás? Dnes se zaměříme především na ekologické papíry s prémiovým vzhledem, který hned upoutá každého spotřebitele, a jsou snadno využitelné v moderním marketingovém mixu (v komunikaci).

udržitelnost
Ať mluví etiketa! Využijme příběh materiálu | 2/7

Ekologické papíry

Zbytky z produkce organických potravin již nemusí skončit jen jako nevyužitelný odpad, ale mohou tvořit hlavní složku ekologických materiálů pro výrobu etiket. Tato skupina produktů zahrnuje papíry s poutavým vzhledem, částečně vyrobené z obnovitelných zdrojů či recyklátu v různém poměru. V případě produktů od společnosti Avery Dennison je to 15 % organického odpadu a 40 % recyklátu (PCW – Post Consumer Waste).

Materiály z organického odpadu

Existují materiály vyrobené z různých druhů organického odpadu. Vybírat můžete etikety s obsahem ječmene (rCrush Barley), které se využívají například v potravinářském průmyslu. Pokud je vaše produkce spojena s vínem, můžete využít etiketu s obsahem slupek a zrníček, které zůstanou po vylisování vinných hroznů. Analogicky jsou k dispozici i materiály vyrobené z organického odpadu z jablek nebo citrusů.

M_USE_lemon_1.jpg M_USE_lemon_2.jpg M_USE_lemon_3.png rCrush Barley – whiskey – 1.jpg rCrush Barley – whiskey – 2.jpg

Biodegradabilní papír

Často se setkáváme s požadavky na biodegradabilní papírový materiál vyrobený z rostlin nebo bavlny (Cotton white), čímž se výroba papíru obejde bez nutnosti kácení stromů. Například etiketa vyrobená z materiálu z cukrové třtiny (Cane Fiber) je ideální volbou pro dekoraci třtinových rumů. 

Marketingové využití

Pokud je Vaším designovým záměrem ukázat podíl recyklátu v etiketě, pak je tu pro Vás řada rFleury se širokou paletou barevných odstínů a různým obsahem recyklátu. Pro luxusnější aplikace jsou k dispozici materiály s přitažlivými, přírodou inspirovanými strukturami a geometrií, zachovanou vysokou bělostí, a to i přes vysoký obsah recyklátu.

Jsme vám k dispozici

Všechny zmíněné zajímavé materiály umí Colognia press zpracovat (potisknout, zušlechtit, nařezat) jak digitální cestou na strojích HP Indigo či Jetrion, tak konvenční cestou pomocí UV flexotiskusítotisku. Zaujala vás některá z výše zmíněných možností, jak ozvláštnit svůj produkt pomocí etikety? Napište nám, rádi vám pomůžeme najít to pravé řešení přímo pro vás.

Za spolupráci děkujeme Novinám pro grafický průmysl, ve kterých tato série článků pravidelně vychází. Velké díky patří také našemu dlouholetému partnerovi Avery Dennison, který mimo jiné poskytl fotografie.

zpět na všechny články

Sdílejte článek na sociálních sítích

Facebook LinkedIn

Potřebujete poradit s výběrem technologie, finalizace nebo s čímkoliv dalším?
Volejte zákaznické centrum +420 321 752 111 nebo kontaktujte naše odborníky.

Instagram Facebook LinkedIn
26
1996-2024
© 2024 Colognia press, a. s.
Developed by KREATURA.CZ