O Colognia press

Žijeme nejen v samolepkách zalepení už víc jak 27 let, během kterých jsme vyrostli v jednu z největších tiskáren v České republice s širokým sortimentem výrobků. Je tedy jasné, že už se jen tak neodlepíme.

Produkty

Portfolio našich produktů zahrnuje širokou škálu samolepicích etiket, flexibilní obaly, shrink sleeve obaly, potisk laminátů i speciální tisky z role na míru klientům.
Pro lepší orientaci můžete také využít inspirace na základě segmentově členěného portfolia.

Oborová řešení

Dodáváme své produkty v rámci širokého spektra zákazníků. Každé oborové řešení má svá specifika a speciální potřeby. Zkušenosti, získané za dobu existence tiskárny Colognia press, jsou naším jedinečným vkladem do profesionální spolupráce s mnoha různorodými klienty.

Technologie

Používáme nejlepší mašiny na světě, které obsluhují skuteční mistři svého řemesla. Na naší kvalitě je to vidět. 

CS EN DE
Zákaznická podpora +420 321 752 111
Instagram Facebook LinkedIn
Blog

Na webináři jsme ukázali, jak být víc „eko“

Koncem loňského roku proběhl náš první webinář zaměřený na ekologické materiály. Snažili jsme se ukázat našim zákazníkům, jaké materiály jsou v současné době na trhu a jak by je právě oni mohli zařadit do svého portfolia.

udržitelnost
Na webináři jsme ukázali, jak být víc „eko“
Quote_small_changes_big_differences.png

Pojďme si zrekapitulovat hlavní highlighty z těchto 3 hodin nabitých praktickými příklady i hlubokými myšlenkami našich úžasných přednášejících. V rámci webináře vystoupilo hned několik řečníků. Nejprve si slovo vzal náš obchodní ředitel Aleš Paula, který všechny zúčastněné vřele přivítal a v pár větách výstižně shrnul, jak se k ekologii staví právě naše tiskárna.

Webinář v číslech

  • 3 hodiny plné vědomostí a novinek

  • 5 přednášejících ze 3 oblastí (tiskárna, materiály, eko design)

  • 12 účastníků z řad našich zákazníků a k tomu 5 „našich lidí“

Představení ekologických materiálů přímo od zdroje

Prvními řečníky byli pánové Vojta Rosina a David Hloušek ze společnosti Avery Dennison, nadnárodního výrobce a distributora adhezních materiálů. Pánové nejprve promluvili o udržitelnosti obecně - o cílech, které jsme si jako stát v rámci celoevropských cílů předsevzali, ale také o osobní odpovědnosti náš všech. 

Následně ukázali opravdu široké portfolio produktů, které jsou v současné době na trhu dostupné. Představili materiály s podílem recyklátu, kompostovatelné materiály i o něco specifičtější materiály vyrobené z obnovitelných zdrojů a s přidanými aditivy. Vysvětlili nejen možnosti jejich využití včetně výhod a rozdílů, ale také široké možnosti jejich marketingového pojetí. 

Mimoto nastínili i další předpokládaný vývoj na trhu s ekologickými materiály.

I tiskárna se může chovat ekologicky

Na Alešův úvod plynule navázal náš produktový manažer Jirka Havránek. Ten detailněji představil jednotlivé kroky, kterými se pomalu ale jistě snažíme směřovat za naší vizí - být čím dál zelenější.

Kromě nabídky FSC certifikovaných materiálů stojí za zmínku zpracování odpadové mřížky a podkladového nosiče. Oba jsme v současné době schopni nadrtit a snadno separovat jednotlivé typy materiálů. Značných úspor dosahujeme také díky efektivnímu systému pro plánování výroby, který neustále přepočítává všechny zakázky a skládá je co možná nejoptimálněji za sebe. Pro flexotisk využíváme speciální ASAHI tiskové desky, které zabezpečují mimo jiné mnohem ekologičtější provoz - pro jejich vymývání postačí obyčejná voda s příměsí mýdla.

Zároveň si uvědomujeme, že významné množství odpadu souvisejícího s etiketami vzniká i u našich odběratelů. Zákazníkům proto nabízíme sofistikovaný systém vratných dutinek a můžeme  jim zajistit odvoz lineru.

Víc o naší snaze být čím dál tím více ekologičtí si přečtěte v článku Ekologie: téma dnešních dní v Colognia press.

Na designu záleží víc, než se zdá

Na závěr proběhla prezentace Míši Thomas, zakladatelky designového studia Butterflies & Hurricanes, které se snaží dělat svět lepším právě skrze eko design. Jak sami o sobě říkají: „Jsme společnost zabývající se designem obalů, která se snaží pomáhat firmám redukovat jejich obalový odpad.

Míša velmi trefně a, jak je jejím zvykem, naprosto bez okolků zhodnotila současnou situaci na trhu s obaly. Vysvětlila rozdíl mezi marketingem a matteringem a zdůraznila, že planetu máme jen jednu a je nutno s ní nakládat s největším možným respektem.

Právě Butterflies & Hurricanes jsou zároveň autory designu jedinečných stickerů, které jsme natiskli na vzorky šesti různých „eko“ materiálů a následně je všem účastníkům před samotným webinářem rozeslali.

Mattering.png

Podívejte se na kratičký teaser z prosincového webináře a udělejte si větší představu o tom, v jakém duchu se celé tři hodiny nesly. Další webinář proběhne již za pár dní - konkrétně 22.4.2021. Stále máte možnost se přihlásit.

Pojďme ty malé kroky za lepší budoucností dělat společně.

 
zpět na všechny články

Sdílejte článek na sociálních sítích

Facebook LinkedIn

Potřebujete poradit s výběrem technologie, finalizace nebo s čímkoliv dalším?
Volejte zákaznické centrum +420 321 752 111 nebo kontaktujte naše odborníky.

Instagram Facebook LinkedIn
26
1996-2024
© 2024 Colognia press, a. s.
Developed by KREATURA.CZ