O Colognia press

Žijeme nejen v samolepkách zalepení už víc jak 27 let, během kterých jsme vyrostli v jednu z největších tiskáren v České republice s širokým sortimentem výrobků. Je tedy jasné, že už se jen tak neodlepíme.

Produkty

Portfolio našich produktů zahrnuje širokou škálu samolepicích etiket, flexibilní obaly, shrink sleeve obaly, potisk laminátů i speciální tisky z role na míru klientům.
Pro lepší orientaci můžete také využít inspirace na základě segmentově členěného portfolia.

Oborová řešení

Dodáváme své produkty v rámci širokého spektra zákazníků. Každé oborové řešení má svá specifika a speciální potřeby. Zkušenosti, získané za dobu existence tiskárny Colognia press, jsou naším jedinečným vkladem do profesionální spolupráce s mnoha různorodými klienty.

Technologie

Používáme nejlepší mašiny na světě, které obsluhují skuteční mistři svého řemesla. Na naší kvalitě je to vidět. 

CS EN DE
Zákaznická podpora +420 321 752 111
Instagram Facebook LinkedIn
Blog

Nasazujeme nový informační systém

Jednou z největších letošních změn v Colognii bude bezesporu také změna interního informačního systému.

firemní novinky
Nasazujeme nový informační systém

Stávající systémy nahradí Helios Nephrite

Stávající systémy Colis a Colis NOVA se s námi po cca 14leté službě letos rozloučí a odeberou se na zasloužený odpočinek. Nahrazovat je bude systém Helios, a to konkrétně ve verzi Nephrite (dříve Green). Tato verze se řadí ke špičce informačních systému ve střední Evropě. Je primárně určena pro střední a velké firmy (výrobní i jiné), holdingové struktury, či korporátní sféru, a v prostředí Colognie tak svým rozsahem zcela nahradí nejen systémy Colis, ale také všechny ostatní programy, které dnes s Colisem jakkoliv kooperují (s výjimkou systému Plantyst a specializovaných softwarových řešení).

Vybrali jsme toho nejlepšího z nejlepších

Verze Nephrite je v praxi nasazována všude tam, kde je zapotřebí maximální flexibility, a kde je zároveň předpoklad širokých zákaznických úprav. Posledních několik let je tento systém také pravidelným vítězem ankety „Informační systém roku pro ČR a SR“.

Systém Helios, avšak v menší verzi s názvem iNuvio (dříve Orange), firma Colognia používá již dlouhodobě, a to na úrovni účetního a personálního oddělení a zpracování mezd. I tento systém bude od začátku nového roku nahrazen verzí Nephrite. 

Důvodů pro změnu je celá řada, zmiňme si tedy alespoň pár hlavních: 

  • Zavedení účetní metody „A“ pro efektivní finanční řízení v celé vertikále firemních procesů

  • Propojení ekonomiky a výroby pro lepší plánování a kalkulace 

  • Systémová podpora procesního řízení 

  • Sjednocení všech stávajících používaných softwarových řešení do jednoho systému

  • Standardizovaný a podporovaný systém (technologická a legislativní podpora třetí strany)

Přínosy pocítíme všichni

Profitovat z této změny bude nejen odběratelsko-dodavatelský řetězec, se kterým bude Colognia moci například komunikovat pomocí modulu EDI (Electronic Data Interchange – výměna elektronických dokladů) rychleji a s minimální chybovostí, ale také samotní uživatelé. Ti dostanou pro výkon své denní agendy moderní, podporované a rozvíjené řešení, které je možné doslova a do písmene nastavit pro každého uživatele zcela dle jeho přání a preferencí. Běžnou praxí tak bude situace, kdy např. obchodní zástupci budou pracovat každý v naprosto jiných obrazovkách, ale vždy se stejnými daty a při stejných systémových pravidlech. 

Další nespornou výhodou z pohledu uživatelů i vedení společnosti je pak možnost systém upravovat dle nových, aktuálních požadavků pomocí velmi efektivních správcovských nástrojů a značně tak zrychlit zapracování požadovaných vývojů a funkcionalit jak pro odběratelsko-dodavatelský řetězec, tak pro uživatele samotné. Úpravy uživatelských obrazovek, přidávání či odebírání sloupečků, úprava formulářů či tiskových výstupů se tak stávají záležitostí v rozsahu několika desítek minut. 

Myslíme i do budoucna

Pro fázi po zavedení systému máme také již vypracován budoucí rozvojový plán, kde se počítá například s řízením skladů online, nasazení specializovaného modulu Facility managementu, využívání principů strojového učení, vývoj nativní mobilní aplikace či tvorba „Konfigurátoru“ (jakési „informační křižovatky“, která bude v budoucnu pro Colognii zcela zásadní.  

Finálním stavem je tak Colognia se systémem, který dokáže být efektivní a intuitivní pro uživatele, je základním stavebním kamenem budoucího rozvoje firmy a zároveň poskytuje vedení společnosti online aktuální a relevantní informace potřebné pro finanční a procesní řízení společnosti. Bez nadsázky lze také říci, že systém tohoto rozsahu již Colognii nebude v budoucnu nikdy „malým“, a to ať už z pohledu budoucího růstu, případné expanze, či akvizice. 

 

Autor článku: Lubomír Snášel, vedoucí IT Colognia press

 

Sdílejte článek na sociálních sítích

Facebook LinkedIn

Potřebujete poradit s výběrem technologie, finalizace nebo s čímkoliv dalším?
Volejte zákaznické centrum +420 321 752 111 nebo kontaktujte naše odborníky.

Instagram Facebook LinkedIn
26
1996-2024
© 2024 Colognia press, a. s.
Developed by KREATURA.CZ