O Colognia press

Žijeme nejen v samolepkách zalepení už víc jak 27 let, během kterých jsme vyrostli v jednu z největších tiskáren v České republice s širokým sortimentem výrobků. Je tedy jasné, že už se jen tak neodlepíme.

Produkty

Portfolio našich produktů zahrnuje širokou škálu samolepicích etiket, flexibilní obaly, shrink sleeve obaly, potisk laminátů i speciální tisky z role na míru klientům.
Pro lepší orientaci můžete také využít inspirace na základě segmentově členěného portfolia.

Oborová řešení

Dodáváme své produkty v rámci širokého spektra zákazníků. Každé oborové řešení má svá specifika a speciální potřeby. Zkušenosti, získané za dobu existence tiskárny Colognia press, jsou naším jedinečným vkladem do profesionální spolupráce s mnoha různorodými klienty.

Technologie

Používáme nejlepší mašiny na světě, které obsluhují skuteční mistři svého řemesla. Na naší kvalitě je to vidět. 

CS EN DE
Zákaznická podpora +420 321 752 111
Instagram Facebook LinkedIn
Blog

Tiskové služby posouváme s Gallus Labelfire zase o kus výš

Povedlo se! Nový tiskový stroj je tu a s ním přichází i nová éra našich tiskových služeb. Nebavíme se o ničem menším než o novém hybridním tiskovém stroji Gallus Labelfire 340.

tiskové technologie
Tiskové služby posouváme s Gallus Labelfire zase o kus výš

Kombinuje výhody obou světů

Gallus Labelfire je určený pro tisk samolepicích etiket. Kombinuje nejnovější technologii digitálního tisku s výhodami konvenčního tisku. Odtud označení „hybridní“. To přináší celou řadu výhod, jako je zrychlení výroby, efektivita i zcela nové možnosti tisku. 

Kromě klasických flexotiskových jednotek jsou součástí stroje také další agregáty, které nám umožňují aplikovat různá zušlechtění i dokončovací procesy, a to v jedné výrobní operaci.

Stroj propojuje bezkonkurenční kvalitu maximálně efektivního digitálního UV tisku s produktivitou a rychlostí flexotisku. Kombinace digitální bílé, CMYK, oranžové, fialové a zelené znamená, že můžeme pokrýt značnou část barevné škály PANTONE vzorníku.

Pracuje efektivně a flexibilně

Klíčovou vlastností stroje je jeho efektivita a flexibilita. Etikety dokážeme vyrobit kompletně v jediné výrobní operaci – od nepotištěné role až po finální vyseknutý produkt zbavený odpadové mřížky. Etikety můžeme lakovat, laminovat, dekorovat studenou ražbou i vysekávat, a to vše bez přerušení výroby a bez ohledu na složitost etikety.

Digitální tisková jednotka pak dokonce umožňuje nákladově efektivní výrobu sérií s variabilními daty a verzování. Oproti klasickému digitálnímu tisku se s Gallus Labelfire navíc dostáváme na vyšší rychlost zpracování. Tento stroj může tisknout rychlostí až 70 bm/min. To je zhruba 2x tolik co klasický digitální stroj.

Jak vypadá přímo náš stroj?

Gallus Labelfire máme konfigurovaný na krátké a středně dlouhé zakázky. Stroj má na začátku 2 flexotiskové jednotky, z čehož jednu můžete využít například pro nános ražební fólie. Následuje digitální inkjetová tisková jednotka a za ní opět 2 flexotiskové agregáty, mezi kterými je speciální DEU agregát. To vše je zakončeno semirotačním výsekem, případně možností kombinace s offline laserovým výsekem.

Kvalitní tisk samolepicích etiket Kvalitní tisk samolepicích etiket Kvalitní tisk samolepicích etiket Kvalitní tisk samolepicích etiket Kvalitní tisk samolepicích etiket

Nahrazuje sítotisk i pro krátké série

DEU agregát je určen pro digitální nános reliéfního laku do výšky až 100 mikronů. Jedná se tedy o alternativu ke klasickému sítotisku. Jeho výhodou je, že nemusíte platit náklady za síto. Je tedy cenově dostupný i pro krátké série.

Reliéfní lak se nanáší pomocí inkjetových hlav a je precizní i v jemných detailech. Mimoto na něj můžeme aplikovat studenou ražbu a docílit tak efektu metalického (kovového) reliéfu, tzv. mettalic doming

Šetří životní prostředí

Gallus Labelfire je první stroj v naší stáji, který u flexotiskových jednotek využívá LED systém pro sušení barev. Mezi výhody oproti klasické UV technologii patří:

  • výrazně nižší energetická spotřeba,
  • nižší emise CO2, zcela bez rtuti a bez ozónu,
  • vyšší životnost,
  • nižší potřeba údržby,
  • okamžité zasychání barev nebo například
  • minimální čas na zahřátí/ochlazování celého systému.

Díky tomu je stroj maximálně produktivní, oproti klasické UV technologii šetří životní prostředí a dosahuje značných úspor energií.

Shrňme si to

Tato technologie je určena pro tisk samolepicích etiket. Vyznačuje se vysokou kvalitou tisku (1200 DPI), odolností barev a celou řadou možných zušlechtění, jako jsou speciální laky, laminace, tisk do lepidla, 3D lak či studená ražb či simulace sítotisku. Stroj disponuje digitální jednotkou, která využívá až 8 barev, 4 flexotiskových agregátů a jednotky DEU, díky které dokážeme alternativně vytvořit sítotisk. Skutečnost, že co se vytiskne, to se rovnou na stroji i vyseká, ušetří další operaci oproti klasické výrobě.

I krátké série dnes můžou mít výsledky jako na velkém konvenčním stroji. A naopak i dlouhé série mohou využívat možností unikátních designů bez nutnosti přestavby stroje. Možnosti digitální jednotky v kombinaci s flexotiskovými agregáty vám dávají obrovskou volnost a prostor pro kreativitu.

Pojďte s námi kombinovat výhody obou světů právě u vašich etiket. Napište nám.

Sdílejte článek na sociálních sítích

Facebook LinkedIn

Potřebujete poradit s výběrem technologie, finalizace nebo s čímkoliv dalším?
Volejte zákaznické centrum +420 321 752 111 nebo kontaktujte naše odborníky.

Instagram Facebook LinkedIn
26
1996-2024
© 2024 Colognia press, a. s.
Developed by KREATURA.CZ